Voetreflex

Voetreflexzone therapie

afbeelding

Informatie over voetreflexzone therapie

Voetreflexzone therapie is een oude en effectieve holistische geneeswijze. Waarschijnlijk is de geschiedenis van reflexzone therapie even oud als die van de acupunctuur en de acupressuur, welke een lange geschiedenis van ca 6000 jaar kennen.

Bij een holistische geneeswijze gaat men ervan uit dat er bij ieder mens steeds een samenhang bestaat tussen het lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren. Ieder wordt hierbij steeds als een geheel gezien.
Bv fysieke problemen kunnen afnemen door verbeteringen op fysiek, psychisch en/of maatschappelijk gebied. 
Van nature zou elke geneeskunde een holistisch karakter moeten hebben, waarbij naast medicijnen en operaties bv preventie, de individuele leefwijze en voeding betrokken behoren te worden.

Voetreflexzone therapie is een drukpuntmassage, waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam terug te vinden is in de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexzones of reflexpunten in de voet verbonden.

Door middel van het masseren van deze reflexzones stimuleer je de bijbehorende lichaamsdelen en geef je de eerste aanzet tot genezing.

Dit wordt ook reflexologie of voetreflexologie genoemd. 

 

De therapie probeert ook blokkades te verminderen, waardoor energie weer beter kan gaan stromen. Het lichaamseigen genezingsvermogen zorgt voor de rest. 

Wanneer U zich wat minder voelt of ziek bent, heeft voetreflexologie een verzorgende, genezende, ontspannende en versterkende werking. Belangrijk bij reflexzone therapie is ook dat ze in de praktijk gepaard gaat met intensieve persoonlijke aandacht van de therapeut. Voetreflexzone therapie valt onder de aanvullende (alternatieve) geneeswijzen.